Asbest dak verwijderen van stallen, schuur of bedrijfspand?

Asbest dak laten verwijderen? Door onze ruime ervaring met het verwijderen van asbest daken en asbesthoudende golfplaten ben je bij Huisman Qwinpro aan het juiste adres! Wij verwijderen asbest volgens de juiste procedures. Neem voor meer informatie over verwijderen van asbest, saneren en renovatie, contact met ons op of vraag gelijk een offerte aan!

Vraag offerte aan!

Regelgeving omtrent asbestverwijdering

Asbest is schadelijk voor de gezondheid, dat weten we allemaal. Daarom is het zaak een asbest dak te laten verwijderen en te vervangen voor een nieuw dak. Ondanks dat het eerder wettelijke verbod op asbest is opgeheven, is de noodzaak om asbest daken te verwijderen nog steeds groot.  Maar de opgave om asbest uit onze omgeving te verwijderen blijft relevant. Het is niet meer verplicht om eind 2024 alle asbestdaken te (laten) verwijderen. Het verbod van de Rijksoverheid op asbestdaken is voor nu van de baan.

Fonds of subsidie?

Een fonds waaruit leningen voor het verwijderen van asbest daken verstrekt kunnen worden, was één van de maatregelen. Het geld wat in 2016 beschikbaar was voor asbestsanering, is op. Het is dus niet meer mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het verwijderen van asbestdaken. Maar de kans is groot dat bij oudere asbest daken sneller asbestvezels vrijkomen. Daarom wil je uiteindelijk wel een keer van je asbest dak af. Ieders gezondheid staat bovenaan! Het is eventueel wel mogelijk dat er subsidie aangevraagd kan worden via de gemeente. Via de website van EnergieSubsidiewijzer controleer je dit gemakkelijk en snel.

Asbest dak verwijderen en een nieuw dak in 6 stappen!

1. Inventarisatie van asbest

Asbest inventarisatie is nodig om te kunnen inventariseren of er überhaupt asbest aanwezig is. Dit wordt door een onafhankelijke partij gedaan.

Meer informatie

2. Werkvoorbereiding, meten en passende offerte

Wij komen ter plekke de daken op te meten. Doordat wij de maten exact weten kunnen wij een passende offerte maken, zonder verrassingen achteraf!

Meer informatie

3. Asbest verwijderen

Hoelang asbest verwijderen duurt is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid en oppervlakte van het dak.  Maar de meeste asbest daken zijn te verwijderen in 1 dag.

Meer informatie

4. Montage van nieuwe dakbeplating

Nadat het asbest dak verwijderd is, kunnen we beginnen met de montage van nieuwe dakbeplating. Dit realiseren we meestal ook in 1 dag, zodat het dak dezelfde dag weer waterdicht is. Denk hierbij aan Cembrit golfplaten, lichtdoorlatende platen en sandwichpanelen.

Meer informatie

5. Afwerking

Nadat de dakbeplating en/of gevelbeplating gemonteerd is, beginnen wij met de montage van zetwerk en dakgoten. Deze afwerking is ter plekke opgemeten en dakgoten worden vaak op locatie gemaakt.

Meer informatie

6. Oplevering van het project

Als laatste stap in ons stappenplan asbestsanering staat de oplevering. Wanneer het project klaar is, wordt het nogmaals met de klant hebben gecontroleerd. Als alles naar wens is wordt het project opgeleverd!

Meer informatie

Meer informatie over asbest verwijderen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het verwijderen van een asbest dak? Wil je alvast informatie over nieuwe dakpanelen? Neem contact met ons op voor advies over asbestverwijdering of een offerte op maat.

Huisman Qwinpro is het meest actief in de volgende regio’s: Almelo, Deventer, Hardenberg, Heino, Hoogeveen, Meppel, Ommen, Raalte, Rijssen en Zwolle voor het saneren van asbest. Maar we saneren asbest in alle Nederlandse provincies: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland.

Vraag hier een offerte aan!

Onze projecten