Asbest verwijderen bij sloop

Wil je een schuur of loods met asbest golfplaten of asbest dakbeschot laten slopen? Dan ben je bij Huisman Qwinpro aan het juiste adres! Wij hebben veel ervaring met het verwijderen van asbest golfplaten. Omdat er bijvoorbeeld bij het asbest dak verwijderen bij de sloop in Nederland strenge regels zijn verbonden is het noodzaak dat het op de juiste manier uitgevoerd wordt.

Een gebouw klaar voor de sloop in 3 stappen!

Asbest verwijderen bij sloop van een pand door Huisman Qwinpro bestaat altijd uit drie stappen. Waarbij de eerste stap altijd een asbest inventarisatie is. Deze inventarisatie kunnen wij voor jou verzorgen. De volgende stap is het asbest verwijderen (inclusief het afvoeren en storten). En ten slotte volgt er een eind controle. Asbest verwijderen moet altijd worden aangeven bij de gemeente door middel van een sloopmelding. Deze verzorgen wij ook!

1. Asbest inventarisatie

Voordat asbest gesaneerd/verwijderd mag worden moet er een asbest inventarisatie rapport aanwezig zijn. Dit rapport wordt altijd opgesteld door een extern asbest inventarisatie bedrijf. Het is uiteraard mogelijk om dit rapport zelf te regelen. Let er dan wel op dat er (grote) prijsverschillen kunnen zijn tussen verschillende inventarisatie bedrijven. Wij hebben samenwerkingen met een aantal inventarisatie bedrijven. Hierdoor kunnen wij altijd scherp geprijsde inventarisatie rapporten aanbieden i.c.m. asbestverwijdering.

2. Asbest verwijderen

Wanneer in kaart is gebracht hoeveel asbest er aanwezig in en op het pand, kan het saneren/verwijderen beginnen. Dit wordt altijd gedaan door een gecertificeerd bedrijf. Het verwijderen van asbest golfplaten is gemiddeld gezien in één werkdag afgerond. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal vierkante meters dakbedekking.

Afvoeren en storten van asbesthoudende platen
Het afvoeren en storten van de oude dakbedekking wordt gedaan door het asbest verwijderingsbedrijf. Hier gelden namelijk strikte voorschriften voor. Alle plaatmateriaal moet luchtdicht en dubbel verpakt zijn, voordat het buiten het saneer gebied komt. Daarnaast moet de hoeveelheid dakbedekking overeenkomen met het werkplan.

Offerte voor asbestsanering?

3. Eindcontrole

Na het verwijderen van het asbest wordt er altijd een eindcontrole uitgevoerd. Bij een buitensanering bestaat deze eindcontrole uit een visuele inspectie. Bij het verwijderen van asbest daken is hier ook bijna altijd sprake van. De controle wordt altijd gedaan door een extern bedrijf. Bij een binnen sanering moet er een laboratorium controle uitgevoerd worden. Tevens wordt er dan een luchtmeting gedaan.

Pas na deze eindcontrole, als deze goedgekeurd is, mag het gesaneerde gebied weer betreden worden. Deze controle is dan ook gelijk garantie dat het verwijderen van asbest, zorgvuldig uitgevoerd is.

Melding bij gemeente van asbest verwijderen bij sloop

  • Alvorens er wordt gesaneerd moet er een melding worden gedaan bij de gemeente. Dit doet het asbest verwijderingsbedrijf via een melding in het LAVS (Landelijk Asbest Volg Systeem).
  • Deze melding wordt minimaal vier weken voordat het asbest verwijderd wordt, gedaan.
  •  Het asbest verwijderingsbedrijf moet daarna, minstens 2 dagen voor de werkzaamheden, de exacte datum van de werkzaamheden doorgeven.
  •  De eerste werkdag na de sanering moet het verwijderingsbedrijf het beëindigen van de werkzaamheden bekend maken aan de gemeente.
  • Als laatste voert de controleur de resultaten en eindmetingen door, in het LAVS.

Stappenplan asbest verwijderen en een nieuw dak

Risico analyse aanvragen

Een vrijblijvende offerte voor asbestsanering?

Klik op onderstaande button!

Offerte aanvragen