Asbest eraf, golfplaten erop

In 2 dagen een nieuwe dak met vezelcement golfplaten? Met een goede voorbereiding van Huisman Qwinpro is dit geen probleem! De eerste dag worden de asbest golfplaten verwijderd door professionals en de volgende dag worden de nieuwe golfplaten al weer gemonteerd. Ter plekke meten we het zetwerk op maat in en komen dit naderhand (meestal de volgende dag) monteren. Sneller asbest eraf, golfplaten erop, kan bijna niet!

Asbestsanering: verwijderen van asbest golfplaten en nieuwe erop!

Huisman Qwinpro is sterk in asbest dakrenovaties van: bedrijfshallen, stallen, loodsen en schuren. Wij zijn specialist in zowel binnen als buiten asbest sanering. Wij werken altijd met een duidelijk stappenplan: eerst laten wij door een extern bedrijf een asbest inventarisatie rapport opstellen. Dit rapport geeft duidelijkheid of er überhaupt asbest op het gebouw zit. Bovendien is het dan gelijk inzichtelijk om hoeveel asbest het gaat.

De volgende stap is het aanvragen van een sloopvergunning bij de gemeente. Alvorens er gesloopt kan worden, maken wij een melding van het asbest verwijderen bij het LAVS (Landelijk Asbest Volg Systeem). Vervolgens verwijderen wij de (asbesthoudende) dakplaten. Hierbij zorgen wij ook voor het afvoeren van het oude materiaal.

Als laatste stap, voordat wij nieuwe golfplaten plaatsen, vindt er een inspectie plaats door een externe partij, hierdoor weet je zeker dat de asbestverwijdering correct is uitgevoerd!

Stappenplan asbestsanering

Golfplaten erop, keuze uit verschillende soorten

Als het dak asbestvrij is, kunnen de nieuwe golfplaten worden gemonteerd. Wij verwerken cembrit golfplaten of humanit golfplaten. Deze kunnen eventueel in combinatie met polycarbonaat lichtplaten geplaatst voor meer daglicht in het pand. De meeste gebruikte golfplaten zijn antraciet of zwart van kleur. Maar daarnaast leveren wij ook dakplaten in andere RAL kleuren. Golfplaten zijn leverbaar in standaard lengtes: 1220, 1530, 1600 (renovatie plaat) 1830, 2140, 2440 en 3050. Deze lengtes zijn in de meeste gevallen het zelfde als de oude asbest golfplaten. Hierdoor hoeven er geen extra werkzaamheden aan de constructie gedaan te worden.

Bekijk onze golfplaten

Een vrijblijvende offerte voor asbestsanering?

Klik op onderstaande button!

Offerte aanvragen