Asbest eraf, sandwichpanelen erop

In 2 dagen een nieuw dak met geïsoleerde sandwichpanelen? Met een goede werkvoorbereiding en uitvoering van Huisman Qwinpro is dit geen probleem! Asbest eraf, sandwichpanelen erop: Op de eerste dag worden de asbest golfplaten verwijderd. En de dag erna worden de nieuwe sandwichpanelen alweer gemonteerd. Het dak is dan weer waterdicht! Vervolgens meten we ter plekke het zetwerk op en komen dit naderhand monteren.

Asbestsanering: verwijderen van asbest en een nieuw dak plaatsen

Huisman Qwinpro is sterk in asbest dakrenovaties van: bedrijfshallen, stallen, loodsen en schuren. Specialist in zowel binnen als buiten asbest sanering. Wij werken altijd met een duidelijk stappenplan: eerst laten wij door een extern bedrijf een asbest inventarisatie rapport opstellen. Dit rapport geeft duidelijkheid of er überhaupt asbest op het gebouw zit. Daarnaast is het dan gelijk inzichtelijk om hoeveel asbest het gaat.

De volgende stap is het aanvragen van een sloopvergunning bij de gemeente. Alvorens wij slopen, moet er een melding van asbest sanering gedaan worden bij het LAVS (Landelijk Asbest Volg Systeem). Dit wordt ook door ons verzorgt. Vervolgens wordt het oude (asbesthoudende) dak verwijderd.

En als volgende stap, voordat wij weer opbouwen, vindt er een inspectie plaats door een externe partij, hierdoor weet je zeker dat de asbest verwijdering correct is uitgevoerd!

Stappenplan asbestsanering

 

Sandwichpanelen plaatsen

Op het moment dat al het asbest verwijderd is, is het van belang dat er spoedig een nieuw dak of dakbeplating op komt. In de meeste gevallen bij renovatie van daken, monteren wij sandwichpanelen van Rex Panels &  Profiles. Deze sandwichpanelen leveren wij in verschillende uitvoeringen en coatings. Zo zijn er dak-panelen (met een staalplaat aan de onderzijde) en eco-panelen met een aluminium stucco folie aan de onderzijde (veel gebruikt in de agrarische sector). De met PIR-isolatie gevulde sandwichpanelen zijn verkrijgbaar in diverse diktes (20mm tot 160mm). Voor elk gebouw hebben wij dus een passende isolatiewaarde.

Voor de buitenkant van het paneel kan men kiezen uit diverse kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn antraciet (RAL7016), zwart (RAL9005) en grijs wit (RAL9002). Naast de kleur kan men kiezen voor diverse coatings. De meest standaard coatings zijn polyester 25µ of plastisol 200µ coating. De onderzijde van de panelen is wit. Bij het kiezen van de juiste panelen voor het dak adviseren wij je op de verschillen en voordelen van elk soort sandwichpaneel.

Bekijk onze sandwichpanelen

Een vrijblijvende offerte voor asbestsanering?

Klik op onderstaande button!

Offerte aanvragen