Asbest laten verwijderen of vervangen?

Asbest verwijderen is een hele onderneming en het zorgt bij véél eigenaren van een asbest dak tot hoofdbrekens. Door onze ruime ervaring met asbest saneren, waarbij asbest wordt vervangen door nieuwe materialen, weten wij als géén ander welke problemen er spelen en hoe hiermee om te gaan. Naast het saneren van het dak, zorgen wij voor de benodigde asbest rapportage, de sloopmelding en een plan van aanpak. Dit alles zorgt voor een zorgeloze uitvoering volgens de gemaakte planning. En asbest saneren zonder zorgen!

Vraag offerte aan!

Regelgeving omtrent asbestverwijdering

We weten allemaal dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Het eerder wettelijke verbod op asbest is weliswaar opgeheven. Maar de opgave om asbest uit onze omgeving te verwijderen blijft relevant. Het is niet meer verplicht om alle asbestdaken per 2024 te verwijderen. Het verbod van de Rijksoverheid is voorlopig van de baan.

Fonds of subsidie voor het verwijderen van asbest?

Een fonds waaruit leningen voor het verwijderen van asbest daken verstrekt kunnen worden, was één van de maatregelen van de overheid. Het geld wat in 2016 beschikbaar was voor asbestsanering, is nu op. Het is dus niet meer mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het verwijderen van asbestdaken. Maar je wil uiteindelijk wel een keer van je asbest dak af. Ieders gezondheid staat namelijk bovenaan! Het is eventueel wel mogelijk dat er subsidie aangevraagd kan worden via de gemeente. Via de website van EnergieSubsidiewijzer controleer je dit gemakkelijk en snel.

Vraag offerte aan!

Niet asbest saneren is onverzekerd zijn!

Wij raden aan om niet te lang te wachten met asbest saneren. Het wordt voor eigenaren van een asbest dak nu al, en in de toekomst een nog groter probleem doordat verzekeraars asbest daken uitsluiten. Verzekeraars  verhogen de premies aanzienlijk, of willen asbesthoudende panden niet meer verzekeren. Onthoud goed dat je ook geen hypotheek krijgt met een onverzekerd asbest dak!

Huisman Qwinpro: Alles onder een dak!

  • Huisman Qwinpro regelt de sloopvergunning.
  • Wij stellen het inventarisatie rapport op.
  • Huisman Qwinpro voert de asbestsanering uit.
  • Tevens voorzien wij jouw stal of schuur van geïsoleerde of niet-geïsoleerde panelen.

asbestsanering

Meer informatie over asbest verwijderen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het verwijderen van asbest? Wil je alvast informatie over dakpanelen? Neem contact met ons op voor advies over asbestverwijdering of een offerte op maat.

Wij zijn het meest actief in de volgende regio’s: Almelo, Deventer, Hardenberg, Heino, Hoogeveen, Meppel, Ommen, Raalte, Rijssen en Zwolle voor het saneren van asbest. Maar we saneren asbest in alle Nederlandse provincies: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland.

Vraag hier een offerte aan!

Onze projecten