Nieuwe gevel: Welke opties zijn er?

Na het verwijderen van de oude gevelbeplating of bij montage over de oude gevelbeplating, zijn er diverse mogelijkheden voor nieuwe beplating. Wij adviseren je graag bij de keuze van nieuwe gevelbeplating.

Sandwichpanelen Profielplaten (damwand) Potdekselplaten

Wel of niet isoleren?

Bij de keuze van nieuwe gevelbeplating is de eerste vraag van ons: wel of niet isoleren? Hierbij kijken we naar de functie van het gebouw, de oude gevelbeplating die wel of niet isolerend was. En naar aanleiding van welke uitstraling die het pand wenst te krijgen kunnen wij jou adviseren in welke mogelijkheden er zijn.

Wel isoleren: Is de bestaande gevelbeplating niet geïsoleerd geweest en zijn de plannen om de gevel bij renovatie wel te gaan isoleren? Dan zijn sandwichpanelen de meest geschikte optie. Deze panelen bestaan uit 3 lagen, een binnen- en buitenplaat met daartussen een isolerende kern.
Niet isoleren: Hoeft de gevel niet geïsoleerd te worden of is deze al geïsoleerd door middel van isolatieplaten? Dan zijn profielplaten een prima en voordelig alternatief.

Huisman Qwinpro is specialist bij renovatie van:

  • Koeienstallen
  • Jongveestallen
  • Kippenstallen
  • Land & tuinbouw loodsen
  • Paardenstallen
  • Garages
  • Werkplaatsen
  • Veldschuren
  • Industriële gebouwen
  • Woningen

Sandwichpanelen

Een veel gebruikt product bij renovatie van bedrijfshallen, schuren en loodsen zijn sandwich gevelpanelen. Een groot voordeel van deze gevelbeplating is de isolerende werking. Daarnaast is de binnen- en buitenzijde al afgewerkt. Bovendien zijn de gevelplaten snel en gemakkelijk te bevestigen. De buitenplaten van de sandwichpanelen zijn voorzien van verschillende profielen en coatings. Hierdoor creëer je altijd de uitstraling die je wilt hebben. Bovendien is onze sandwich wandbeplating verkrijgbaar in verschillende coatings: 25µ polyester, 200µ plastisol en een Foodsafe of agri coating. De binnen- en buitenkant van de platen is afgewerkt met een staalplaat, de binnenzijde is wit. Daarnaast is de buitenkant verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren. Met de juiste coating is een sandwichpaneel bovendien geschikt voor elke situatie. Van werkplaats tot een opslag van voedingsmiddelen. Neem voor advies of een offerte contact met ons op!

Bekijk onze sandwichpanelen Vraag direct een offerte aan!

Profielplaten (damwand)

Profielplaten, ook wel damwandplaten genoemd, zijn de meest gekozen optie als het pand al geïsoleerd is. Ten opzichte van een sandwichpaneel zijn deze damwandplaten een stuk goedkoper en bovendien net zo duurzaam. Met als bijkomend voordeel dat het in sommige gevallen over de oude beplating heen gemonteerd kan worden (door middel van golf profielplaten). Onze damwandplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, coatings en staaldiktes. Voor deze beplating hanteren wij altijd een minimum dikte van 0.6mm bij gevelrenovatie. Ook worden profielplaten toegepast bij het bouwen van stallen als topgevel.

Bekijk onze profielplaten (damwand)  Vraag direct een offerte aan!

Potdekselplaten

Potdekselplaten zijn net als profielplaten niet geïsoleerd. Daarom zijn potdekselplaten heel goed toe te passen in gebouwen die van binnenuit al geïsoleerd. Daarnaast zijn ze ook toepasbaar daar waar isolatie niet nodig is. Potdekselplaten worden geleverd in diverse RAL-kleuren en coatings. De meest toegepaste potdekselplaten hebben een houtnerf structuur, waardoor ze nauwelijks te onderscheiden zijn van rabatdelen of potdekselplanken. Ook worden potdekselplaten gebruikt voor een topgevel van een schuur of loods.

Bekijk onze potdekselplaten  Vraag direct een offerte aan!

Meer informatie over nieuwe gevelbeplating?

Wil je meer informatie over gevelbeplating of over onze werkwijze van gevelrenovatie? Neem dan contact met ons op! Dit kan via het contactformulier, per mail of telefonisch op 0546 – 898 298.

Wil je een vrijblijvende offerte voor gevelrenovatie?

Klik op onderstaande button!

Offerte aanvragen