Dakpanplaten met isolatie

Een mooi alternatief voor dakpanplaten met isolatie: b-keuze sandwichpanelen als dakbeschot en daarbovenop (ongeïsoleerde) dakpanplaten. Het grootste voordeel hiervan is dat het dak van je loods, bedrijfshal of schuur, er als nieuw uitziet. Dit tegen een scherpe prijs. Als je dit vergelijkt met eerste keus geïsoleerde dakpanplaten, dan ben je hier al snel 30% tot 40% goedkoper mee uit. Afhankelijk van de isolatiedikte.

 

In 2 stappen plaatsen van dakpanplaten met isolatie

 

Stap 1: Isolatie sandwichpanelen monteren

Onze b-keuze isolatiepanelen zijn zowel verkrijgbaar in dak- als wandpanelen. Het voordeel van deze panelen is dat ze aan de binnenkant altijd RAL 9002 (wit-grijs) zijn en voorzien van een box-profiel. Hierdoor is het dak aan de binnenzijde gelijk netjes afgewerkt. De buitenkant van deze panelen zijn gevarieerd van kleur of ze bevatten een profiel wat overloopt. Daarom zijn deze goedkope sandwichpanelen uitermate geschikt, je ziet ze namelijk na montage van de dakpanplaten toch niet terug!

Montage op sporenkap:
Wij adviseren om de b-keuze wandpanelen te gebruiken op een dak met sporen (verticale balken van nok naar goot) en deze horizontaal te monteren.

Montage op gordingen:
Bij een gordingen dak is het dak voorzien van horizontale balken. Hierdoor kunnen de platen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. Indien de panelen verticaal  gemonteerd worden, dan kun je zowel een dak- als wandpaneel toepassen. Maar bij een horizontale montage kan er alleen een wandpaneel worden toegepast.

Isolatie sandwichpanelen monteren

Stap 2: Montage dakpanplaten op isolatie panelen

Nadat de sandwichpanelen gemonteerd zijn kunnen de dakpanplaten er op bevestigd worden. De dakpanplaten heb wij in diverse standaard lengtes en kleuren op voorraad liggen:  1600 mm, 2000 mm, 2600 mm & 3000 mm in de kleuren antraciet, terracotta en zwart. Uiteraard zijn de dakpanplaten ook op maat te bestellen. Houd hierbij rekening met een levertijd van 2-4 weken.

Montage op wandpanelen:
De montage op b-keuze wandpanelen is zeer eenvoudig, je kan de dakpanplaten hier namelijk direct op bevestigen. Gebruik hier voor de zelfborende schroef HI-LO.

Montage op dakplaten:
Om ervoor te zorgen dat de b-keuze dakplaten goed liggen en gedragen worden, zullen er eerst panlatten geplaatst moeten worden over de panelen. Vervolgens kunnen de dakplaten worden gemonteerd. Bij het plaatsen van de isolatie en de panelen op deze wijze heb je een betaalbaar nieuw en goed geïsoleerd dak!

Montage dakpanplaten op isolatie panelen

Vrijblijvende offerte?

Wil je graag een offerte of een vrijblijvend advies? Via onderstaande links kun je voor de verschillende mogelijkheden snel en gemakkelijk een offerte aanvragen:

Direct naar B-keuze wandpanelen

Naar B-keuze dakpanelen

Ga naar Dakpanplaten

Geïsoleerde dakpanplaten

Kom je er niet uit of heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met één van de specialisten van Huisman Qwinpro via het contactformulier of bel: 0546 – 898 298