Koelcel panelen; Sandwichpanelen voor de wand

Koelcel panelen zijn nodig om koel- en vriescellen te bouwen. Maak eenvoudig gebruik van onze isolerende sandwichpanelen. Sandwichpanelen sluiten ruimtes goed af, hierdoor kan de temperatuur in de koelcel gewaarborgd blijven. Bovendien houd je hiermee, bij de juiste plaatsing van de panelen, de buitenlucht buiten. Een optimaal resultaat bereik je met sandwichpanelen met een PIR kern, een bijpassende plint en afdichting van de naden met siliconenkit.

Wat zijn koelcel panelen

Koelcel panelen worden ook wel vriescel panelen genoemd. Dit zijn sandwichpanelen voor de wand. Sandwichpanelen bestaan uit meerdere lagen, namelijk: een kern met thermische isolatie en een uitwendige en inwendige stalen bekleding. Deze bekleding kan voorzien zijn van verschillende coatings die beschermen tegen mechanische schade en corrosie.
Sandwichpanelen zijn afgewerkte componenten die geschikt zijn voor een eenvoudige montage van koel- en vriescellen, koelhuizen, vrieshuizen, maar ook voor scheidingswanden, machinekamers en (inpandige)kantoren.

koelcel panelen

Isolerende eigenschappen van koelcel panelen

Omdat koelcel panelen goed moeten isoleren wordt er veel gebruik gemaakt van materialen die een sterk isolerende werking hebben. En laat dit nou het geval zijn bij de Rex Wand 1000/1150 wandpanelen! De kern van koelcel sandwichpanelen bestaat uit een PIR- kern. Polyisocyanuraat heeft betere kou/warmte isolerende eigenschappen ten opzichte van minerale wol of EPS. Ook bespaar je met het plaatsen van deze platen op de ruimte in het gebouw. Een juiste thermische isolatie van de wanden vertaalt zich immers in dunnere wanddiktes ten opzichte van andere panelen of metselwerk. Terwijl dezelfde thermische isolatiewaardes behouden blijven.

Duurzame koelcelpanelen

Een groot bijkomend voordeel van onze sandwichpanelen is de duurzaamheid van deze wanden. Door de goede thermische isolatie van de PIR kern, is er zo min mogelijk energie nodig voor het behouden de van de interne temperatuur. Om een goede aansluiting te garanderen en het verlies van energie tegen te gaan tussen de platen en de vloer, is een geschikte plint noodzakelijk.
Sandwichpanelen zijn door toevoeging van de PIR-kern een licht bouwmateriaal. Er kan dus sneller en vooral goedkoper gebouwd worden. Men bespaart dus op bouwkosten, materiaalkosten en energiekosten. Kortom een duurzaam product van Huisman Qwinpro.

Producten vers houden met de Foodsafe coating

Een koelcel voor vis, een scheidingswand in de bakkerij of een afdeling van een zuivelfabriek, hiervoor plaats je sandwichpanelen met een Foodsafe coating. Op elke gewenste dikte wandpaneel is deze coating mogelijk. Zowel op één of twee zijden van de sandwichpanelen. Deze 150µ coating is in de kleur Ral 9010 en is zeer goed bestand tegen een agressief milieu.

Verschillende diktes en coatings van koelcel panelen

Sandwichpanelen voor koelcellen hebben aan de bovenzijde een nagenoeg glad profiel. Dit wandpaneel heeft een zichtbare bevestiging. Een verborgen bevestiging is echter niet aan te raden voor koelcellen. Onze wandpanelen zijn geproduceerd door onze vaste leverancier, Rex Panels en hierdoor kunnen wij een hoge kwaliteit garanderen.
Er zijn verschillende diktes sandwichpanelen verkrijgbaar. Van 40 tot en met 220 mm. Maar voor koelcellen raden wij een dikte van 80 mm aan. De verhouding tussen dikte en isolatiewaarde is hier optimaal, hierbij wordt ook gekeken naar de aanschafkosten van de panelen. Als je voor een dikkere plaat zou kiezen met een hogere isolatiewaarde, dan wegen de kosten niet op tegen de besparing in isolatie en de ruimte die je daarvoor kwijt bent. Kostbare ruimte die je beter of anders kunt benutten!

Al eerder is gemeld dat er speciale foodsafe sandwichpanelen te verkrijgen zijn. Daarnaast is er ook nog keuze uit een interieur en een agri coating. Voor advies raden wij je aan om hiervoor contact met ons op te nemen. De binnenplaten van onze koelcelpanelen is standaard grijswit van kleur, Ral 9002. Voor de buitenzijde is er keuze uit tal van Ral kleuren, van grijs tot groen en van roodbruin tot zwart.

Sandwichpanelen voor koelcellen

Meer informatie?

Heb je na het lezen van bovenstaande behoefte aan meer informatie? Wij geven je een duurzaam advies bij het aanvragen van een offerte. Liever contact met één van onze specialisten? Bel dan gelijk: 0546-898 298

Contact